Sněžná
Sněžná
Na hrudi matčině
v spánku si pohoví
Ve spárech z vřesovišť
dýkami z větvoví
pažemi z jeřabin
rozerván na kusy-
už s mlhou listnatou
víc se bít nemusí
Do hlíny domova
naposled vydechl
když z mlhy bělostné
dívčí hlas zaslechl
Oči mu spláchl déšť
krev vsákla do mechu-
ve větru podzimním
najde smrt útěchu
Publikoval(a):
glacier, 3.11.2019