Pro jedno ze dvou očí
Pro jedno ze dvou očí
z kořene, jenž zarůstá slunce
pod obručí soumraku, změnil čas
vlasy vlní páteř přílivu
rýhy v polích už začínají poodhalovat
pohyb hrudníku
z jedlíka vyjde něco k jídlu
ze silného něco sladkého
překračuje Rudé moře
rozestupuje se nad srůstajícím obočím
jeho kůže je ráj granátových jablek
nard a šafrán, skořice prodaná před Zničením
vrátil čas, neřekl ale
že med vyškrabal z mrtvoly lva
Publikoval(a):
Marek Miko, 30.10.2019