Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Bodlinka...au..

**Bodlinka...au..

Květka Š. Básně » o Přátelství

Anotace: ..o ježkovi,veverce a šátku Ferdy mravence..

~~
~~~~~~~~
Šel Ferda mravenec
pomalu na kopec
sundal šátek puntíkový.
Proč?To hned poví.
Prý viděl jak…
ježeček se s druhým honí
au,au,au,
bodlinku si trochu zlomí
veverka to viděla
na ježečka volala.
Počkej ježku,chvíli stůj
moldánky nenatahuj,
bodlinku ti pofoukám
jitrocel ti na ni dám.

–A co ten mravenec?–
On?
Na jitrocel šátek dal
víš,aby držel,nepadal,
brzy se to zahojí
a ježek se už nebojí.
Pak veverka mu radu dá
ať se koulí,neběhá
od teď bývá z ježečka
bodlinková koulička.

A mravenec?
Ten bez šátku pak chodí
vůbec se však nezlobí
vždyť ten šátek ježková
jako mašli nosívá.
Vidíš,na oušku,mravenečku
a moc ji to sluší…
Ano,
to náš Ferda rád uslyší.

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 26.10.2019
Přečteno (131x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 12:06
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti