Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dálka

Dálka

Tak daleko, ach daleko, kde nebe laská zemi,
jste jednou odjeli a nechali mě tady.
Tak daleko, ach daleko, kde leží obzor němý.
Vy máte přátele, a já tu zmírám hlady.

Tak chybíte, ach chybíte, tu mě i mojí duši,
která by toužila zas znát vás trochu zblízka.
Tak chybíte, ach chybíte, a málokdo tu tuší,
že se mi dál a dál snad každý večer stýská.

Tak nemožné, ach nemožné, je překlenout tu dálku.
Sedíte ve vlaku? Jenomže kde a v kterém?
Tak nemožné, ach nemožné, je vyhrát tuhle válku,
tak hledím přes slzy a přes kouř vaším směrem.
Publikoval(a): mnich-v-blues, 20.10.2019
Přečteno (177x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: stin, Jikra, Bezhlavý rytíř, děda včela, donne

Spodek

Stránka generována 2.5.2024 00:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti