Vykouklo nám sluníčko
Vykouklo nám sluníčko
Anotace: Zase asi pro děti. Moje básně jsou takové. Mám takovou povahu.
Vykouklo nám sluníčko,
usmálo se maličko
a volalo na děti,
kdo napočítá první do pěti?
První byla Anička,
šikovná to holčička,
přidal se k ní Pepíček,
vytvořily páreček.
Počítali do deseti,
jsou to totiž chytré děti.
Za rok půjdou do školy,
budou psávat úkoly.
Teď si můžou ještě hrát,
dovádět a užívat,
sluníčko jim zatleská,
šikulka a šikula.
Dál budem hrát na schovku,
pak vám povím pohádku
o červené Karkulce,
tu slyšeli jsme ve školce.
Ale to nám nevadí,
sluníčko teda vypráví,
děti mu v tom pomůžou,
pak se ještě chvilku vyblbnou.
Únava je donutí
a domů se navrátí.
Poděkují sluníčku,
za překrásný den,
už těší na zítra,
že bude opět nej.
Publikoval(a):
mys, 12.10.2019