Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Čarodějnice

Čarodějnice

mrňous Básně » Srandovní

Anotace: Pohádka tak trochu jinak...

Čarodějnice stará, v chaloupce bydlí, Jeníčka míchá v kotlíku. To je dneska zase štěstí, mít tak dobrou pečínku. Dobře jsem ho vykrmila, váha se s ním podlomila, nože jsem si připravila a ubrousek naškrobila. Vždyť návštěva mi příjde brzy, zatopím si dřevem v peci.
Mezitím se kdesy v lese, dědek celý nesvůj třese. Sváteční kravatu uvázal si uzlem, na návštěvu pojede se svým černým kozlem. Lahvinka červeného v batohu, válí se ze strany na stranu.
Přichází okamžik, na který každý čeká, dědek stojí u dveří a nervózně ťuká. Baba chlubí se voňavou pečínkou, dědek zas boduje svou starou kolínskou. Nesmělé pohledy střetly se náhodou, bába však zamluví to třešňovou roládou. Pak dědek však již okouzlen pro prstýnek sahá, z pusy rychle vykoktá: Vezmeš si mě drahá?
Sklidili ze stolu, umyli nádobí a hupsly spolu radostně do lesního kapradí.
Publikoval(a): mrňous, 6.3.2011
Přečteno (1986x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 23:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti