Adresy
Adresy
Žiju jako nomád,
muziku mám rád,
po barech hraju na kytaru
pak startuju svou starou káru.
Jméno mám jen jedno
adres trochu víc
na které dnes složím hlavu
nedokážu říct.
Ve Frenštátě Dolní,
v Ostravě Stodolní
objednám si ze dvě whisky
abych jim tam zvýšil zisky,
V Boskovicích Rovná,
Ve Zlíně Klikatá,
čepuje tam dobré pivo
holka okatá.
Nebojí se výzev,
kdo je duchem mlád,
umí si hrát jak dítě
a respektuje řád.
I slunko ráno vyjde
a večer zapadne,
když vyhodíš kámen,
tak na zem dopadne.
V Mohelnici Vodní,
V Brně Vodova,
sousedka je Suchá
za svobodna Vodová.
V Poděbradech Jižní,
v Opočně Severní,
kompas má svou střelku,
moje duše svědomí.
Někde dosti spěchám,
jinde zas pobudu,
řídím se však heslem:
Nedělej ostudu!
Nejdu vždycky s davem,
ne vždy jsem korektní,
není se kam tlačit,
první budou poslední.
Ve Vrchlabí Polní,
Družstevní v Jihlavě,
do všeho se vrhám
horkou hlavou bezhlavě.
V Olomouci Úzká,
V Přerově Śiroká,
na bonton vám kašlu
pěkně z vysoka.
Tam kde něco končí,
něco nové začíná,
skládat ruky do klína mi nic neříká,
někdo třeba sedí, fňuká v komoře,
já však pevně věřím v život
zde i nahoře.
Cesta do nebe je úzká,
do pekla široká
a ten kdo si myslí,
že se ho to netýká,
tomu zpívám v této písni,
že to není žádný sen,
a Bůh nikoho nenutí,
je pravý gentleman.
Publikoval(a):
baruša, 25.9.2019