Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Věčnost

Věčnost

Hášaša Básně » o Životě

Anotace: Nic není věčné Ani nekonečné

Co je věčné?
Když pláty ocele se kroutí
silné skály se hroutí
závin vystřídá rubáš
stejně rychle jako
pláč smích zarmoutí.

Co bylo věčné?
Když monarchie padaly
květy růží zvadaly
vojáci, bratři zákopů
spljati válkou nesmyslnou
mnozí to domů nedali.

Co bude věčné?
Když dobráci od kosti
skrz všechny svoje starosti
budou stejně dále
stále a napořád
věřit v absurditu věčnosti.
Publikoval(a): Hášaša, 21.9.2019
Přečteno (95x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 23:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti