Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

KRÁSA CO SE V HUDBĚ SKRÝVÁ!

KRÁSA CO SE V HUDBĚ SKRÝVÁ!

Brazzillka Básně » o Životě

Anotace: O hudbě a její kráse, o tom jak důležitou součástí života! O ní, o mě a o nás, co ve spojitosti s člověkem dokáže jen ona!

Slyším v uších hudbu a rozjímám,
těmi úžasnými tóny svou duši dojímám,

huba je pro mne odjakživa lék,
za tento zázrak pociťuji neskonalý vděk,

její síla je zázračná, nezná mezí,
dokáže jí cítit i člověk co se s depresí spojí,

kdo poslouchá nástroje strunné,
třeba housle, jejich hlasy jsou tak svůdné,

a klavír se k nim tak dokonale hodí,
když se tyto dva nástroje spojí, úžas se ve mne rodí,

lidé, když na ně spolu hrají,
umírám, když se jejich talent dohromady spojí,

a ne každý zpěvák husí kůži nahnat umí,
přesto se najdou tací, kteří vynikají svým hlasem,
když zpívají tak mi na celém těle chlupy stojí,
ať už to dokážou svým altem nebo basem,

jsem velký milovník hudby samé,
na nástroje bez zpěvu i s ním hrané,

věřím ve svůj dokonalý vkus,
odjakživa jsem měla hudební sluch,

patřím k fajnšmekrům, uhranul mne i šanson,
i jazz jsem pochopila a změnila k němu postoj,

rock ten umím poslouchat nejen srdcem ale i duší,
při rockové baladě slyším jak mé srdce zrychleně buší,

a soudobá klasická hudba nejvíce mi v uších zní,
nedokážu si již představit život bez ní,

bez všech nástrojů hudebních být,
už nikdy neslyšet jak andělsky zní,
nebavilo by mne bez ní ani žít,
kde kdo u ní usíná a sní,

hudba je zázrakem života,
pomáhá nám najít smysl a uvidět krásy okolo sebe,
hluboká a smyslná díky ní stane se i samota,
zázraky jako ona jsou vodou a chlebem,

bez ní by světu ubyla krása,
právě tam, kde nám jí jen ona může pomoct najít,
její síle já říkám spása,
na každém konci života dovolme jí zaznít,

ať každý najde tu, co definuje naše já,
a na každém našem konci,
ať si tu pravou zahrát dá,
právě tehdy, když rakev bude zahalena věnci,

tato chvíle nemusí být smutná jen tak,
smutná pro nic za nic, zbytečná,
každému vždy jednou ujede poslední vlak,
s hudbou bude ta smuteční chvíle vlastně překrásná,

všechen smutek, slzy a žal,
nebudou v lidech nadarmo,
dojatý bude každý, kdo nás před smrtí znal,
pravda a hudba se dá pochopit a slyšet právě zadarmo.

Člověk peníze k bohatství nepotřebuje,
bohatým se stává tehdy,
když si zadarmo krásy života uvědomuje,
a to se nestane pokaždé a ne vždy každému, ale někomu jednou,
možná někdy!!!

Hudba život umí tak prozářit,
určité chvíle, lidská nitra a místa umí jen ona rozzářit!

HUDBA JE LÉK!!
Publikoval(a): Brazzillka, 20.9.2019
Přečteno (79x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, donne, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti