Podzim nakukuje do zahrad...
Podzim nakukuje do zahrad...
Anotace: Podzimní nálada na sklonku léta..
Podzim zlehka nakukuje do zahrad
z rán a večerů je už cítit chlad
a tma zvolna zhasíná letní dny
vůně léta se mění na dech podzimní
podzim si začíná stlát v zahradách
v korunách stromů tiše rezaví
z holých polí dávno vzešla úroda
a smutek pálí v ranách bolavých
podzim čaruje po stráních
barví listí i plody kouzlem do ruda
růženec z šípků se rdí v pokání
v mollových tónech zní podzimní etuda
podzim se usadil tak náhle do duší
šero rozsvěcuje na cestách svíčky
náhončí na honech do stromů buší
má divá zvěř již slaví dušičky...
Publikoval(a):
Klarineb, 5.9.2019