Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Praha

Praha

mnich-v-blues Básně » ostatní ...

Anotace: aneb jak proplout svými sny :D

Temnou nocí pne se plátno
světlých střípků - okýnek.
Praha, důstojně a tiše,
spí pod prachem vzpomínek.

Jako sametová stuha
Vltava se táhne v dál,
jiskří pod klenbami mostů.
Obzor v mlhách jak by spal.

Já vezmu to noční plátno
lesklých okýnek a vln,
ušiji z něj sadu plachet
pro svůj malý snový člun.
Publikoval(a): mnich-v-blues, 28.8.2019
Přečteno (151x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: stin, Bezhlavý rytíř, Klarineb, donne, Kytka62, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti