Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Z herbáře

**Z herbáře

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ...lékořice...hruštička menší...vinná réva...

-LÉKOŘICE-
----- -----
prý je na lásku
ale pár černých ocásků
cucá se jak pendrek
tak to by vážně nikdo neřek
venku má lékořice lysá
světle fialový a hroznovitý květ
o sladkém dřevu si můžeme vyprávět.
Lékořicí se žádná láska nevyléčí
vždyť z nelásky se jen brečí
láska přece nemoc není
tak místo lékořice pěstování
se honem dáme do líbání
milování...a tak dále
"ale,ale,ale"
--- ---

-HRUŠTIČKA MENŠÍ-
----- -----
není hruška jako hruška
hruštička menší je vytrvalá bylina
roste v Evropě,ale ne na jihu
ani ne moc na severu
vedru i mrazům se vyhýbá
má ráda polostín a lesů okraje
i když roste roztroušeně
podívá se do kraje
květenství má jako všestranný hrozen
z 10-15 bílých či narůžovělých
květů jako hruška složen
hruštička kvete od května do srpna
mezi ohrožené druhy
je zařazena
--- ---

-VINNÁ RÉVA-
----- -----
vinná réva na vinici
nad ní právě krouží špačci
hladoví a strašně mlsní
pozor na ně,ať úrodu hroznů nesní
to by bylo vína málo
čím by se na zdraví asi připíjelo?
Červené,růžové i bíle vínečko
ve vinném sklípku v sudech dozrává
potom se má milá galánečko
s chutí ochutnává.
Tak to bylo,stále je a bude
ať nikdy nejsi prázdný
"vinný sude"
--- ---
Publikoval(a): Květka Š., 6.8.2019
Přečteno (36x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti