Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

** Ách jo...jako noc

** Ách jo...jako noc

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..jen tak noční,černá...

~~~~~~~~~~
tma je černá
někdy až moc
...jako noc...
jako černý inkoust
z kalamáře
kdo tu černou tmu
tu černou
někam zavře

noční obloze
se to však nezdá
ve tmě zazáří
nejedna
jasná hvězda
nikdo je nespočítá
to je věc jistá

a měsíc
třeba jen kousek
nebo v úplňku
ten ty svoje hvězdy
jako táta hlídá
a tam té se zeptá
proč jsi dnes
tak bledá

on se na ni
jeden hvězdář dívá
hvězda asi hned
o něčem snívá
a trochu bledne
asi se stydí
milého hvězdáře
jen v noci vidí
...ptá se proč...

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 9.7.2019
Přečteno (30x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lindos

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 10:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti