**kroupy a já...
**kroupy a já...
Já?
Já si nohy v kašně smočím
a pak si do čajovny
třeba na zelený čaj skočím
potom si sednu do stínu
dědečku...přines mi prosím
ještě zmrzlinu
a budeme si povídat
že v zimě budeme lyžovat
ale čelo se ti zarosí
a potíš se
lyžařských holí
jako na svahu držíš se
sníh ten se už dávno rozpustil
ty jsi se teď zamračil
jako ta obloha nad námi
a za chvíli mi nachytáš
brr,studené kroupy do dlaní.
Ty se mi asi jenom tak zdáš.
Někdy jsou kroupy veliké jako
pingpongové míčky
jindy malé jako kuličky
co do důlku cvrnkáš
ty se máš.
A slunce zase pálí
a žáby se v louži vykoupaly
a ryby se v kašně
ochladily.
~~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 6.7.2019