Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Popel popelu, prach prachu

Popel popelu, prach prachu

Budoucnost snad odhalí zlomyslné plány této uspěchané doby
jde žít i zemřít v poklidu, znovuzrodit se bez úhony?
Odmalička bezbranné trochu pomatené plémě co doživotně
hledá lásku gratis, ta se však dnes neprodává levně

zbloudili jsme zjevně v labyrintu
vlastních malicherných myšlenek
militantní náladu tlumíme alkoholem
a řadou zakázaných pilulek

inu možná že budu dalším v řadě
když v sousední ulici vzniká nové ghetto
rodinné hodnoty i vazby jsou vyděděné
jak chladné bude ono příští léto?

Ovzduší je nasáklé shlukem nervových plynů zdá se čím dál víc
tak mi prosím nedávejte vinu že jsem proti tomu neudělal zhola nic

to mě vede k domněnce, že asi usnu a
už se neprobudím, na příznaky plicní fibrózy
stejně jsem pouze jedním ze sedmi miliard
pacientů jenž se stali obětí hromadné narkózy

poněvadž každá cereálie obsahuje jisté prvky THC, to způsobuje
že sny mám plné temných vizí až dokud nevypadnu z postele…

proto bych se rád vrátil domů, tam kde šumí Tichý oceán a to dřív než splatím svoje chyby, prosím řekni drahá mami je tohle onen boží plán?

Zůstat sám, v psychotické společnosti bez soudnosti s úbytkem citů
kde chvilka štěstí představuje výši částky na bankovním kontu

přijde mi, že dny se krátí, dávno už nejsou jak vždycky bývaly
nikdo (ani papež) není svatý, vím že v jeho objetí děti bolestí sténaly

takže než popel k popelu, prach k prachu se dá
chtěl bych lásku vyznat usmolené růži, té co bývá neposedná

a říct jí… že lituji
Publikoval(a): Makaveli, 27.6.2019
Přečteno (140x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, Marcone, donne, Mirastus, Klarineb, děda včela

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 10:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti