Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V poli

V poli

Rose-H Básně » o Přírodě

Anotace: Pole jetele, máku, slunečnic a obilí hýčkají smysly.....

V poli jetele to nasládle voní
a v růžové záplavě včelky si libují.
Poletují v nektaru tak, jako vloni,
než zapadne slunko, z květů si sousta ukrojí.

V poli máku červenám se víc než ony,
omamně se usmívám
a jemné plátky z okvětí mi hýčkají nohy,
vějířem z bílé krajky se ovívám.

V poli slunečnic žlutě to jiskří
a každá s paprsky tančí.
Malovali je mnozí mistři,
když neplýtvali svou inspirací.

V poli cítím vůni, úžas i nádheru,
obilí mě s hravostí lechtá
a dotýká se mě v pulzujícím větru,
stojím tu, než se vynoří první hvězda.
Publikoval(a): Rose-H, 20.6.2019
Přečteno (211x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: mys, Remy M. Manniac, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 06:07
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti