Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**A leknínová

**A leknínová

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: Na jezeře...a letní...podzimní..

~~~~~~~~~~
Na našem jezeře
nebe se vidí
slunce mu zlaté
kudrnky zdobí
někdy má nebe
i mašli z duhy
takové krásné
barevné pruhy...
občas se zrcadlo
ve větru chvěje
nebe se zamračí
nebo se směje
někdy i černý mrak
vlasy schová
nebe se rozbrečí
a slza slzu hledá...

lekníny na vodě
se trochu zlobily
z barevných květů
ty slzy vylily
nebe pak trolinku
si zaburácí
a slzy leknínům
pomalu vrací...
z jezera vykouknou
zvědavé žabky
o všem hned kuňkají
jak na pavlači babky
ta vodní hladina
se větrem směje
celému jezeru
pěkný den přeje...

a slunce celý podzim
jako v létě hřeje...

~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 17.6.2019
Přečteno (28x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: slunečnice69

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 10:07
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti