Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Úplněk ve Střelci

Úplněk ve Střelci

Rose-H Básně » o Přírodě

Anotace: Měsíční bohyně Rhiannon je múzou a inspirací básníků... Na svém bílém koni cválá krajinou a objevuje sílu okamžiku a úplňku, který právě dnes nastal.

Úplňková báje ze světla povstává,
měsíční bohyně Rhiannon na bílém koníku
s plavými vlasy zdobenými světluškami cválá,
jež postříbřuje posvátnou krajinu.

Zastaví se u pomníku,
ta andělská socha se tak vlídně dívá,
střežena hejnem Turulů
a paní před ní poklekává.

I ona sama může mít podobu
zvířete či snad ptáka,
co se rodí z úsměvu
a jasnost noci přec ji sílu dává.

Rhiannon, kouzlem vládne,
je vznešenou královnou všech Střelců,
její moc se do Země vsákne
a jedním polibkem smíš-li objevovat tisíce úplňků.
Publikoval(a): Rose-H, 17.6.2019
Přečteno (149x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 03:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti