Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Naša mačka strakatá

Naša mačka strakatá

Naša mačka strakatá
priviedla tri mláďatá,
malé guľky chlpaté
všelijako strakaté.
Teší sa im, s nimi hrá sa
najlepšie ako len dá sa
a mačiatka z pohody
rastú akoby z vody.

Jedno karhá, druhé hreší
a tretie pri nej leňoší.
Mačka starostlivá mať
chce ich dobre vychovať.
Prísne vraví mačiatku
naučím ťa poriadku.
Umyť chvostík, chrbát, uši
a tiež labky jak sa sluší.

Mačka sa chváli, klebetí
dospievajú moje deti.
Sem-tam im ponúknem mliečko
vyvediem ich na slniečko.
Keď presiahli dojčiat vzrast
mačka sa ich snaží striasť.
Túla sa. motá v okolí
z mačiatok ju hlava nebolí.

Čím ďalej tým viac skrátka
zanedbáva si mačiatka.
Dopoviem poslednú vetu.
Nechala ich len tak - svetu.
Ja ich mám však veľmi rád
som im mať i kamarát.

Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 8.6.2019
Přečteno (69x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 07:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti