**Už máme léto?
**Už máme léto?
Anotace: ..tak si to léto užívejte...a ve zdraví..
~~~~~~~~
Máme tu léto
konečně čas prázdnin
čas dovolené
čas třešní /i s červíky/
a deset druhů zmrzliny
a sladké ledňáky
čas lesních jahod
čas ostružin a čas malin
/někdy z veder šílím/
čas na koupání na koupališti
v bazénu doma na zahradě
a někde v rybníku svádí
to se asi
nejenom děti vydovádí.
Zabalíme na dovolenou
kufry,tašky,brýle,slamáky
i dobrou náladu
tam máme přibalenou
pak si někde
postavíme třeba malý stan
a večer u ohně
při kytaře
si o něm zazpíváme
/prý na nohy nám táhne/
jó,to my známe
a pak letní procházky
či posezení u vína
za teplých podvečerů
když na nebi hvězdy září
vidíš tu nádheru.
Kvetou kopretiny,chrpy
a obilí zlátne
v lese ovšem houby
marně hledáme
/nerostou,počkáme/
ale k létu patří i déšť
a kroupy a letní bouřky
a naše vyprahlá země
pije plnými doušky.
Krásné léto
ať se nám letos vydaří
a ať nás neštípou
u vody komáři.
~~~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 7.6.2019