Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Edgar

Edgar

Maricus Básně » Smutné

Anotace: Malá pocta jednomu z mých nejoblíbenějších básníků a zároveň i prozaiků. Původně to začalo jako experiment s formou a volnou asociací děl, ale jak se koukám, skončilo to docela pravidelným veršem. Kdo najde všechny odkazy na díla, má bludišťáka. :)

Edgar
„Ale jak rychle tato píseň šla ze snu v život a z života v smrt!
Jaké to tragické a veliké vzepětí! Jak jímavý a nezapomenutelný hlas!“
Viktor Dyk - Krysař

Pluje fantazií, cítí
nevyhnutelnost osudu,
žije v světě melodií
a nezastavitelného
refrénu.

Sídlo předků zhroutilo se
za rozbřesku ve tmě noci,
krása mládí větrem byla
uloupena z žárlivosti
andělů.

V sklepě zazděn, v rakvi pohřben,
předčasné smrti napospas,
dekapitován gorilou,
přítelem pro peníz zrazen
z lakomství.

Kolik snese člověk útrap,
než nadobro se zhroutí sám?
Kolik ztrát a utrpení
musí zažít v tom přímořském
království?

V básních nenalezls’ svoje
vykoupení, avšak doufám,
že v smrti nalezl jsi klid.
Publikoval(a): Maricus, 3.6.2019
Přečteno (94x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 01:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti