Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Tmavý závoj

**Tmavý závoj

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..prostě jen tak..

~~
~~~~~~~~~
I když slunce ranní
před sebe si natáhne
závoj tmavý
a za ním se mračí
nebo tak trochu i brečí
chvíli to potrvá
než ten tmavý závoj
vítr roztrhá...

Potom se slunce usměje
to mokré pod slzami
osuší a ohřeje
dobře se jaru daří
a než napočítáš do pěti
barvami všechno září
zelená se tráva
na jívu včelky letí
ať jim pyl z květů neuletí...

A brzy už slunce
na všechno jen kouká
po zimě vzbudilo
motýla,pavouka i brouka
a sedmitečná slunéčka
ta poletí do nebíčka
to když lezou po prstíčku
po mém palci
nebo po malíčku...

Trochu to slunéčko lechtalo
to i jaro se nám chechtalo...

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 2.6.2019
Přečteno (39x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Kytka62

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 11:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti