Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Na zázraky nečekat

**Na zázraky nečekat

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..tak z půlky ze šuplíku.. :-)

~~
~~~~~~~~~
temné mraky nad hlavou
náladu mít toulavou
na zázraky nečekat
jen trochu se pousmát
/povídá si/
dnes nemusí z mraku lít
a díry zkusím zapošít
nit je prý paprsek slunce
to se mi uvěřit nechce...

on je jenom tulákem
na spaní má tvrdou zem
pod hlavu si ranec dal
kabátem se přikrýval
/a ráno/
probudí ho ptačí hlásky
vzpomíná na svoje lásky
s ptáky se dá do zpěvu
v břiše mu kručí od hladu...

tak tatranku si rozbalil
to poslední pivo vypil
v krabičce není cigareta
domů se vrátí natotata
/a večer/
doma se hodí do gala
milá ho už dávno čekala
cestou k ní koupil pár růží
oba dva po lásce touží...

co bylo s nimi potom dál
to vám nepovím...
/třeba by se jim někdo smál/
já nevím...

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 25.5.2019
Přečteno (33x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti