Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Reminiscence na schůzi

Reminiscence na schůzi

Jikra Básně » ?nezařazené?

Anotace: Další z počátku 80. let. Celý název, který zní: Reminiscence na schůzi, na které byla ustavena závodní komise občanské kontroly komplexní racionalizace práce, se do titulku nevešel

Život se s námi nemazlí,
jsme jako ryby v mělké louži,
co na mělčině uvázly:
jen pantem melou a po hloubce touží.

Život se s námi nemazlí,
jsme jak holubi v holubníku
a jenom ten to nemá zlý,
kdo drží hubu a pucuje kliku.

Život se s námi nemazlí,
život je plný černejch tónů
a není chudej na grázly.
Černá je deska v černým gramofónu.

Život se s námi nemazlí,
často do slepých ulic míří
a v jedný z nich jsme uvázli.
Slepice v letu křídly písek víří.

Život se s námi nemazlí,
má se však plným douškem píti,
i když nás má jen za blázny
a na rty nutí slova:“Je to v řiti“.
Publikoval(a): Jikra, 16.5.2019
Přečteno (53x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, donne, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 22:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti