Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Máj

Máj

divíšek Básně » ?nezařazené?

Anotace: Co cítíme v máji?

Zase voní máj

načechrané náruče šeříků

objímají bezejmenné rovy

křížky hrdinů posmutněle zdraví nebe

bílé okvětí snáší se zdobně do alejí

v nekonečném života běhu

poslední vzpomínky zetlejí

a obrátí se v prach

jen oslavné písně zůstanou

věčné



zase voní máj

v tichém večeru doznívá vzdech prvních lásek

obtěžkané větvě s pokorou zemi se kloní

životu s příslibem otevírá se

smíchem a písněmi Majálesu zvoní
Publikoval(a): divíšek, 14.5.2019
Přečteno (46x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, donne, Mirastus

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 11:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti