Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**U jedné kapličky

**U jedné kapličky

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ..ty dvě kmotry,posedí,pokecají,déšť jim ani nevadí..

~~~~~~~~
Déšť jako slzy
dnes stéká po listí
té vrbě smuteční u kapličky
i ty dvě kmotřičky
slzičku uroní
u křížku zapálí nové svíčky.
A potom,jednou za týden
dají čerstvou kytičku
opráší křížek,
pod vrbu sednou si
na lavičku
dvojhlasně modlí se
"otčenášek".

Lem sukní
déšť už trochu jim smáčí
vlhnou ty fěrtůšky
i šátky na hlavách,
ach vy dvě kmotry,večer se blíží
doma už o vás jistě mají strach.
Ještě se kmotřičky
pokřižují
a "spánembohem"
od kapličky jdou
pršet už přestalo,na mou duši,
teď na horký čaj
navzájem se kmotry zvou.

U jedné sedí,
čaj s rumem popíjí
za chvíli začaly u stolu dřímat,
ta co je doma to má dobrý.
A co tu druhou?
Nebudou ji třeba hledat?
Nebojte,nebudou,
najdou ji hned
posadí na trakař
a můžou s ní pomalu
k domovu
jet.
----------
˘ ˘ ˘
Publikoval(a): Květka Š., 14.5.2019
Přečteno (56x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Mirastus, Marcone

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 00:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti