Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vzpomínky

Vzpomínky

Tak jsem si vzpomněl na heřmánek,
co ho tu rostlo v okolí.
Bohatou kštici chladil vánek
a rozhoupával koukoly.

Za každým bukem mraveniště,
slunce si hrálo na mezi.
Nebude brzy žádné příště,
mantinely smrt vymezí.

Vzpomínám taky na skřivánky,
hluboké nebe nad hlavou,
na zlaté copy naší Anky,
na mraky, co vždy uplavou.

„Pět peněz“ slyším od náhonu,
klapot kol mlýnů dávno ztich.
Z dálky se nesou hlasy zvonů.
A ptačí zpěvy ve větvích!

Z dálky se nesou hlasy zvonů
a ozývá se rekviem.
Vlož svoje srdce do talónu.
Nepřežijem či přežijem?
Publikoval(a): Jikra, 12.5.2019
Přečteno (85x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, Kytka62, děda včela, Mirastus, donne

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 15:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti