Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

---

---

Jikra Básně » o Lidech

Anotace: Devadesátá léta minulého století.

Představy vesměs zelené
svázal čas dávno do uzlíku.
Kdopak si ještě vzpomene?
Je doba her a doba vzlyků.

Minulo tiše poledne,
svět už má zase na kahánku.
Kdopak se ještě ohlédne
než svatý Petr zavře branku.

Adepti vlčí morálky
si svou kuličku domů valí.
Kdopak posbírá korálky,
co po zemi se rozsypaly?

Přetáhli bičem satana.
Vyskočil, čertík, ze škatulky.
Partie už je rozdaná,
falešní hráči kouří z lulky.

Máme vždy v úctě velmoci,
zvací výbor už zase šrotí.
Jsme frustrovaní z bezmoci.
Kdo nejde s námi, ten je proti.

Kupředu s novým nátěrem.
Už nekřičíme:“Levá. Levá“
Žereme až se poserem.
Však se zas utřem, nám to neva

Opilí čerstvým rohlíkem,
mozek odřený od reklamy,
bráníme se zas šlofíkem.
Všechno zlý pryč a Pámbu s námi.
Publikoval(a): Jikra, 6.5.2019
Přečteno (100x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, slunečnice69, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 09:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti