Kde som bol, Jarné ráno
Kde som bol, Jarné ráno
KDE SOM BOL
Prebúdzam sa zo spánku.
Kde som bol?
Kde som chvíľku pobudol
a znova sa späť vraciam
ku každodenným prácam?
Kto mi dá odpoveď.
Život mnoho problémov rieši.
človek mu nadáva aj sa mu teší.
k sebe chodí na pravdivú spoveď.
Pravdivo sa aj rozhreší?
JARNÉ RÁNO
Ráno kvietím stromov chveje,
pučia májové aleje,
mladá jar sa v snení smeje.
Smeje sa.
Ach, aká krása
i s človekom poihrá sa.
Život sa človeka nepýta:
Je obloha modro-sýta?
Ach, jak je krutá realita.
Anna Vodičková
Publikoval(a):
anna41, 4.5.2019