Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Zrají i sluníčka

**Zrají i sluníčka

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: ..májová jarní.. :-)

~~~~~~~~
Prý v měsíci máji
už pampelišky zrají
chvíli slunce hřeje
na nás se usměje
při slunečním jasu
dáme si sladkou pusu
žádný mrak nad námi
nezabrání líbání
někdy prý
lije jako na podzim
na hlavy i do květin
my hledáme si přístřeší
pod deštníkem neprší
to dobře víme
deštník máme sice malý
tak k sobě jsme se nakonec
těsně přitulili...

slunce zase vysvitne
ujdeme pár kroků
slunce neví jo či ne
pak zase vítr
přifoukne si mrak
i to se může v máji stát
čekat se nedá na zázraky
vody jsou někdy plné mraky
a prší i na křídla motýlí
motýli z deště nešílí
ten motýl pod křídlem spí
třeba si sen o lásce sní
a prší i do tulipánu
a ten se pousměje
aspoň hned neuvadnu...
vždyť u kopretiny
dobře mu je.

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 2.5.2019
Přečteno (134x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 10:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti