**A zase se pláče
**A zase se pláče
Anotace: ..už by to stačilo....sluníčko vstávej..
~~
~~~~~~~
Nebe se nesměje,zase pláče
jen každé mládě v louži skáče,
v louži se koupe i žába malá
a potom radostně zakuňkala.
Když žábě nad hlavou čápi letí
louže se zavlní,tak jak je ti?
Jak by mi mělo být,já se schovám
a tebe loužičko smutnou nechám.
Až pršet přestane slunce zasvítí
pak se já zeptám.Jak je ti?
Když tady nebudu,neodpovím
docela vyschnu,teď se bojím
a tak si ty dvě povídají
že je čáp nablízku nekoukají.
Najednou louže zobák uviděla
být jen tak ticho,to se zastyděla
žabičce ukáže dlouhý zoban
ta honem vyskočí jak trojskokan.
Čáp klape naprázdno a letí pryč
žába dá na louži asi petrklíč,
teď pršet přestalo,slunce hřeje
ze suché louže petrklíč zeje…
~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 24.4.2019