O jeskyňce
O jeskyňce
Na konci údolí v mokřadu potoka
v období prvního zelenání
tajemná jeskyně padla mi do oka
na konci pěšinky znenadání.
Otvor té svatyně temně ční do nebe,
lezeme do ní, jak do nory,
a já tam veliký úkol mám pro tebe
- prozkoumat veškeré otvory.
Kdyby snad myslel sis, že něco plánuju,
že jde o nějaké nemravné orgie,
věz, že jen chystám se právě ti uštědřit
lekci ze základů speleologie!
Publikoval(a):
Henriette, 13.4.2019