PTÁČEK
PTÁČEK
~ PTÁČEK ~
Letí…
Magická křídla po větru kloužou,
potemní slunce,
těžkne kříž…
Štěbetá ptáček radostí z jara,
blíží se Bohu - blíž a blíž.
Pospíchal kamsi do větví olše;
jen tak s ním letět…
o tom sníš…
Osud jak bodlák řeže a kouše,
pálí tě život,
zemská tíž!
~
Na kraji nebe tíseň nás zebe,
minulost,
lásku
- nevrátíš!
V smrtelném rouše
duše jak souše;
ptáčkovi v letu nestačíš!
Publikoval(a):
J.F.Julián, 6.4.2019