**Z pampelišek
**Z pampelišek
Anotace: ..a z jarního deště korále..
~~
~~~~~~
posbírala kapky deště
navlékla si korále
potom v šatech z barev duhy
tancovala na bále
taneční sál z pampelišek
mistři smyčce cvrčkové
zpívají tam ptačí pěvci
pije se víno medové
tanečnicím zatleskali
snad svými křídly motýli
že si také zatancují
to dnes všichni slíbili
naše kráska v šatech z duhy
do vlasů si růži dá
a ať se v barvách neutopí
ta růže je čajová
v té růžičce spali broučci
ta krásná je vzbudila
broučci skončili na louce
když se v tanci točila
tam na parketu z pampelišek
cvrček hrál a hrál
kdo to viděl kdo to slyšel
vesele se smál
~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 2.4.2019