Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

** A bude prvního apríla

** A bude prvního apríla

Květka Š. Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: ..tak trochu legraci si z nás dělává i počasí..

~
~~~~~~~
Prý
na 1.apríla
by někdy rozkvetlo
třeba i sněhulákovo pometlo
totiž
rádo by se opřelo o plot zahrady
proti jaru nemá
už ani poslední sněhulák výhrady.
I ptáci
i když se po noci tetelí
brzy zrána nás vyženou z postelí,
cvrlikají
a aprílové
vločky sněhu počítají.
Pak prosí slunce ať hřeje víc
ať nemusí letět zpátky
někam do „Teplic“.

Já trochu zlobím vás
povídá zima a ztrácí hlas.
Pak ze dne na den jakoby utne
a zima jen „spánembohem“ jukne.
Pak konečně jaru předá vládu
a já si dám
na velikonoční mazanec
třeba jahodovou marmeládu.

~~~*~~~
˘˘˘
Publikoval(a): Květka Š., 31.3.2019
Přečteno (169x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Polux Troy, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti