Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

OD LÁSKY NA VRCHOL AŽ NA DNO A NAOPAK

OD LÁSKY NA VRCHOL AŽ NA DNO A NAOPAK

Brazzillka Básně » o Lásce

Anotace: Od vzestupů k pádům a od pádů k vzestupům se dá dojít aniž by jsme se z místa pohnuli. Snadněji se život prožít nedá, jen doopravdy to jde! Usnadnit si ji, znamená, vzdát se!

O lásce sepsala jsem tisíce slov,
tisíce rýmů a veršů,
v básních ptala jsem mnohokrát za co a proč?,
v životě potkala jsem stovky špatných i dobrých herců,

bolestí jsem zkuhrala, slibovala a plakala,
odpouštěla, tisíc šancí dávala, donekonečna se vracela,

snadné jsem to nikdy nemohla a nechtěla mít,
nepotřebuji jen tak obyčejně život žít,

bez těch pádů na dno, bych se nemohla dostat víš,
napravovat, litovat i nelitovat bych nedovedla,
kdyby neexistoval na světě hřích,
tolikrát jsem se dusila a nadechla se zhluboka,

ze svých chyb se učit, ponaučit i je stokrát opakovat,
nikdy bych jich nemohla ani na moment zalitovat,

díky své nedokonalosti, jsem se až za hranice vesmíru,
do jednoho člověka dokázala a mohla zamilovat,
zvolila jsem si i díky tomu všemu svobodnou víru,
podle sebe, tak jak já chci jsem začala rozmlouvat,

když své pocity a touhy v nitru přestala jsem dusit a klamat,
začala jsem samu sebe pomaličku víc a víc chápat,

kdyby nebylo žánrů romantických, hororových či dramat,
tak by má pravda nemohla nikdy nad lží způsobit převrat,

to všechny ty skutečné emoce ve mne schované a potlačné,
draly se ode dna vzhůru a toužily po pravdě,
to strach ve mě je chtěl odvést do země zatracené,
do země kde skutečnost ztratí se navždy tak hravě,

a já cítila, že jen tak nechci se díky strachu stát bláznem,
takovým bláznem zbabělým co se vzdává aniž by to jenom zkusil,
svobodu nepozná vězen co nezkusí utéct, vězeň zůstane vždy vězněm,
nejsem tím, kdo by si v životě ty cesty k vrcholu zjednodušil a prosil,

a proto, děkuji za lásku a za její vrchol,
kterého jsem mohla dojít uvnitř sebe a nehnout se z místa,
za to, že nežiji ve světě žijících či zatracených mrtvol,
za tuto chvíly, co cítím a kým jsem teď, za ní stála kamkoliv předtím každá má jízda!

Prožité niterní pocity, ať už jakékoliv nejsou takové,
takové jaké je známe,představy klamné odjakživa byly a budou,
skutečné se stanou, až budou námi niterně i venkovně prožité,
a to za jakou koliv cenu, protože jsme na světě i tací, co nedokáží a nechtějí umřít nudou!!
Publikoval(a): Brazzillka, 31.3.2019
Přečteno (116x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 17:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti