Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cestovatelská

Cestovatelská

baruša Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..reportáž o dovolené

Rozhodla jsem se jednou k ránu,
uvidět perly Indického oceánu.
Prý se tam skrývá opravdový ráj,
na vlastní oči chci spatřit ten kraj.

Koupila jsem nejlevnější letenku, vzala pár věci,
hlavně dobré boty a pláštěnku,
a vzhůru k dobrodružství.


První stopka na Zanzibaru
pár slov s domorodcem v místním baru -mám se vydat na spice tour.

Spice neboli koření, kuchařky to ocení.
Hřebíček, kardamon, vanilka
i citronová tráva,
nemůžu to vyfotit, v hotelu mám
foťák, já kráva.

Na Mauriciu mám pocit
že konečně žiju!
Panenská příroda, dechberoucí vodopády,
tady to má aspoň grády.

Na moři skotačící delfíni,
na souši žirafy a želvy
kdo má odvahu jde
na procházku se lvy.


Na Srí Lance, jinak Cejlonu,
projedu se na slonu,

Vida, sběrači na čajové plantáži,
jakou asi mají gáži


Ještě navštívím nějakou památku,
dumám na plážovém lehátku.
Říkal soused co dělá v Tescu,
že sedm z nich je tu v UNESCu.

A konečně Maledivy!
Opravdické divy!
Už v letadle pilot
obdivoval podmořský život.

Šnorchlovat mezi korály
a kochat se nádherou,
turisti hned zaberou!
Kolik tu je hotelů!

Tož jsem se nabažila exotiky
a hurá domů.
Publikoval(a): baruša, 10.3.2019
Přečteno (62x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 14:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti