Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

živá duše u automatu na kafe

živá duše u automatu na kafe

mrtvolný ticho v hlavě
jen sem tam hvízdne v uších
bejt připojená k přístroji
vykazoval by známky nečinnosti

potřebuju výraznou vzpruhu
ale na panáka
je ještě moc brzo
kafe to jistí

fronta je dlouhá
čekám
lepší čekat na kafe
než na smrt

stojí kousek ode mě
vlasy rozčepýřený
týpek
ještě ani né třicet
asi má přestávku

"taky čekáte?"
ptám se
"jen děte, paní"
oči mu jiskří
"tak dík"
říkám já

zachrastily mince
zachrčel automat
a vyplivl mi
velký latté

jiskřící muž
po mě bloumá očima
loket opřenej
o vysokej jídelní stolek

ještě jednou zajiskřil
já se usmála
a každej
jsme si šli po svejch
Publikoval(a): Michelle.Morrigan, 4.3.2019
Přečteno (48x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 00:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti