Život je kabaret
Život je kabaret
Život je kolotoč
písnička, báseň,
točí se dokola,
prožívej vášeň.
Život je věčný
je ležatá osmička,
jsou věci dočasné,
svlékej se do trička.
Život je leporelo
skládá se z obrazů
dnes ti je vedro a
zítra jdeš do mrazu.
Život je břemeno,
hoře i smutek,
nikde se neztratí
žádný skutek.
Na jevišti života
točí se seriál,
v jednom díle žebráš,
v druhém jsi jako král.
Život je drama
a přesto je legrace,
pij dobré vínečko
pak se dej do tance.
Život je kabaret
i polní lazaret,
smutný i veselý,
člověka zocelí.
No tak ho miluj
a bojuj i s nezdarem
rozvíjej hřivny,
které máš darem
Publikoval(a):
baruša, 26.2.2019