Neodmítej mne
Neodmítej mne
Kdy zastihnout Tě smím?
A jak mám zahnat splín?
Jak ubránit se mám,
když mám v srdci šrám?
Dovol mi prosím Paní má
dále se o Tě zajímat.
Když odmítneš má skromná slova,
přijdu zas a zas a znova.
Neodmítej má skromná slova,
pak musel bych se někam schovat,
se svým žalem
smutkem skolen.
Pohroužen do vzpomínek,
kde jen je můj Andílek?
Krásné city ,bez přetvářky
slíbují ti jenom nářky.
Ale co jsem vskutku zažil
neznal bych , kdybych se snažil.
Ale kdeže, konec není
toho přenádherného snění.
Když nemůžu v noci spát.
I když přemáhá mě chlad
sním o létě s touhle kráskou,
i kdyby měl na to prasknout
celý plat a ještě trochu
ona není bez vrtochům.
Krásná je a k tomu milá
Má princezna Krasomila
Já vím že je to z pohádek,
Však se cítím jako Rek,
Muž chrabrý , vybraného chování...
Ta představa strach nahání.
Já že bych byl hoden citu od něžného stvoření?
I při mém snažném dvoření
jsem z jiného století,
ten sen zas jenom uletí
Publikoval(a):
Skol, 15.2.2019