Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na břehu

Na břehu

Marie Bernadeta Básně » Sci-fi, fantasy

Anotace: Úplněk na nebi nočním rozsvěcí lucernu lesní víle

Na břehu

Korytem plyne řeka,
vine se celá do daleka.

Les černý lemuje břehy,
mraky mu dodávají něhy.

V odrazu špiček stromů,
kráčejí dívky skrz oblohu.

Ve vodě skryté stromů duše,
skrz které les zdejší dýše.

Úplněk na nebi nočním
rozsvěcí lucernu lesní víle,
já s těmi ženami kráčím,
klaním se stromů síle.

Čas plyne v korytu řeky,
víly tím korytem kráčejí věky,
než padne poslední strom,
odejdou s proudem v korytě tom.

Duchové lesa jsou v korunách stromů,
ve vodě vracejí se družičky ze svatby domů.
Na zemi ční vzhůru koruny stromů,
v odrazech odchází stín jejich domů.

Na břehu toho lesa
v půlnočním svitu měsíce
lucerna víly plesá
a za ní kráčejí duchů tisíce...

http://mariebernadeta.blog.cz/1902/na-brehu
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 13.2.2019
Přečteno (196x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, děda včela, Desiré

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti