Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dudek

Dudek

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Je dávno tomu, co ptačí zpěv se rozezněl

DUDEK

Ta dlouhá zima ptáčky uspala,
spinkají v dutinách stromů
a nebo už jich není?
Je dávno tomu,
co ptačí zpěv se rozezněl
a vyletěly stovky včel
opylovat květy.
Jen mlha, bílé stráně
a ledovky na cestách,
naslouchám marně
zimním večerům
a hledám pod lampičkou
vzpomínky na léto
a dny parné.

Spánek mi leží na víčkách,
usnout jak dudek,
jak v mechu měkkém spát,
nechat se zpěvem ptačím
probudit,
až bude jaro chtít
mne navštívit.

Zatím jsem smutná
v zarosených oknech
a s mrazem na dlani
vyhlížím příští svítání.
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 11.2.2019
Přečteno (128x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, děda včela, Desiré, Mirastus

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 02:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti