Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**U kaluže

**U kaluže

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ..zase tak trochu mlsně sněhová..

~~~~~~~~~~
U zamrzlé kaluže
směje se zimní slečna
vlasy má z jinovatky
a střevíčky z ledu,
je až neskutečná
ušít šaty z jahodové pěny
ne,to nedokáže
z mlhy šálu kolem krku
nám ráda ukáže
přimrzlý má kabátek
na všední den i svátek
ze sněhu prý zmrzlinu líže
to ta zimní může.

Na kus ledu napíchne si
třeba šišky půlku
posype ji trochu ledem
panečku...
to máš pochoutku,
z bílého sněhu
našlehá si šlehačku
přidala i zmrzlé šípky
a tvé bobky,zajíčku.
/Ne,to byly přece trnky./
A nedělej mi Květko ostudu.
/Neboj,už nebudu/

Kaluž ta je ale smutná
vodě v ní je zima
to však zimní slečnu
vůbec nezajímá,
po zamrzlé kaluži
od rána krasobruslí
pak si sedne pod jedlí
na nic nepomyslí.
A co byste po mně chtěli
jsem taková jak mám být
já vás klidně můžu
zimou postrašit...nebo potěšit?

A co my?
Přejeme ti slečno zimní
„dobré pochutnání“.

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 19.1.2019
Přečteno (79x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 06:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti