Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Pod naší lavičkou

**Pod naší lavičkou

Květka Š. Básně » Říkanky

Anotace: ..a ve vysoké trávě,tam se žije hravě..

~
~~~~~~~~
Pod tou naší lavičkou
ve vysoké trávě
šnek i s paní šnečkovou
ztratili prý hrábě.
Hrabali si u domečku
jeden záhonek
tam zasadí při sluníčku
malinký zvonek.

Jak k nám chodí návštěvy
každý druhý den
zazvoní si na náš zvonek
a my hned otevřem.
První přilít čmelák Emil
do zvonečku vletěl
jú,ten zvonek se skoro zlomil
čmelda se rozbrečel.

A tak tam pod tou lavičkou
zase zvonek nemají
pan šnek s paní šnekovou
dál hrábě hledají.
Až je někdy v trávě najdou
zvonek stéblem připevní
jak však známe toho čmeldu
ne,ten zvonek
nebude poslední.

~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 15.1.2019
Přečteno (113x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: mys, děda včela

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 12:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti