Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Písmenka rozmočím

**Písmenka rozmočím

Květka Š. Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: ..třeba v létě mít v bytě jednatřicet..na zblbnutí..

~~
~~~~~~~
Zima...
ráda vidí kouřit z komínů
že je málo sněhu to ji prominu
bývá ho dost na horách
do města je sněhu asi škoda
povídá zima,
buď je z něho led anebo voda.
To kdysi dávno
podle malovaných obrázků
bylo sněhu po kolena pro krásu
někde třeba i do pasu...
***sněhuláci všude stojí***
s pometlem,v klobouku a tak
nebo nosí hrnce pro vrabce
a vrány jsme poznali po hlase.
Hned začaly krá,krákat.
Pomalu to ukončím
možná pak v letním parnu
i písmenka rozmočím.

Ale i zima se třeba dostaví
na ulici si kamínka někdo postaví
a vůně pečených kaštanů
za pár drobných do kornoutku
pak si na léto vzpomenu...
Ne,nezapomenu.

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 13.1.2019
Přečteno (220x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Remy M. Manniac, Polux Troy, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti