Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Z pochybnosti světlo vede

Z pochybnosti světlo vede

Claire Tinkova Básně » o Životě

Anotace: každá pochybnost je počátek a každý počátek je konec.....konec, kdy objevíme cestu, jak vidět smysl

Odpověz mi na otázku,

co sám denně dáváš v sázku?

Proč si volíš to, co já,

když minulost tvé splíny zná?



Život musí mít snad řád,

aby člověk věděl, co má rád!

A když nemáš rád už nic,

miluješ svou věčnost o to víc.



Stokrát můžeš vrazit do zdi,

protože se nebojíš žit ze tmy.

Kdyby si se tmy snad bál,

osud by si s tebou krutě hrál.



Odpověz mi na otázku,

dá se věřit v lidskou lásku?

Úsměvy ti dávají,

když tě k hříchu lákají.

Když však nechtějí už víc,

požírají vlastní chtíč.



A až jednou odejdeš,

věř, že málokoho obejmeš.

Odpověz mi na otázku,

proč stále lidé věří v krásu?

Proč trápím se pro pouhý sen,

kde život začíná až když končí bílý den?



Odpověz mi na otázku,

jak dlouho musím na místě stát,

abych pochopila,

co je důležité znát

a kdy že se má člověk přestat ptát?

Jak mám světlo lampám dát,

když čísla se mi smějí a já se nechci vzdát?

Řekni! Řekni! Jak?!



Ptala jsem se sebe,

ptala jsem se tebe

a když nepomohlo ani nebe

došlo mi, že z pochybnosti přeci světlo vede!
Publikoval(a): Claire Tinkova, 13.1.2019
Přečteno (106x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, Bezhlavý rytíř, Květka Š., Klarineb

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti