Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Co je zima?

**Co je zima?

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ===(*o*)===

Co je zima?
----
Nejen pan Lada
zimu maloval
z komínů dým temný
v mracích se rozplýval,
zima je taky sníh
co jako závoj jemný
jen tak lehce
klesá do krajiny.

Jindy je zima
severák,mráz a led
led je silný
jen na pohled,
pod ním je láska
co právě se zrodila
a naším polibkem
ten led rozbila.

Vítr na rampouchy
aleluja hraje
v zimě se za komínem
vrabec hřeje,
mé ruce zebou
já chci jít s tebou
a svoji ruku
si ve tvé kapse hřát.

A led ten bude tát.
*****
Publikoval(a): Květka Š., 7.1.2019
Přečteno (84x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, děda včela

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 15:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti