Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hříchy

Hříchy

Život bez lásky,
život bez naplnění,
život umělce,
život v utrpení.

Život ve strachu,
z nekonečné bolesti,
bloudění po světě,
v touze po štěstí.

Život v hanbě,
ve strachu z okolí,
stojíme v pozadí tiše,
uvnitř nás to postupně rozdrolí.

Život v hněvu,
v každodenní úzkosti,
způsobujeme bolesti,
neuvědomujeme si nevratnost jevu.

Život v lakotě,
v touze po moci,
zaručené bohatství,
nabízí nám temní proroci.

Život v obžerství,
utápění žalu,
v tunách mastné břečky,
bez ubrousku bez obalu.

Život v pýše,
procházet se jako páv,
v přesvědčení o nadřazenosti,
domáhat se osobitých práv.

Život v závisti,
když má někdo víc,
radši budeš pomlouvat,
než vyjít dřině vstříc.

Život v lenosti,
od rána do noci,
ležíš a sníš,
o lepší budoucnosti.
Publikoval(a): PoetaX24, 6.1.2019
Přečteno (196x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Brenny, donne, Bukowski jun., slunečnice69, Mirastus

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 06:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti