Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vůbec ne o Sibiři

Vůbec ne o Sibiři

Lindos Básně » ?nezařazené?

Anotace: Sibiř jsem ostatně nikdy nenavštívil.

Ej padá padá padá sníh
Bajkal je zamrzlý po celé délce
soby si to sviští na saních
poněvadž se jim běhat nechce

Ej mrzne mrzne mrzne mráz
ptáci po sněhu poskakují
Nač létat? Však mají čas
navíc jim křídla v letu zamrzají

Z komínů vísek stoupá dým
pirožky v troubě se dopékají
ještě jim chybí sůl a kmín
než dobrou vodku si k nim dají

Ledová krajina plná zmrzlých krás
do velké dálky je vidět čistě a jasně
Pokud Sibiř není zrovna v nás
pak na Sibiři je vždycky krásně!
Publikoval(a): Lindos, 5.1.2019
Přečteno (96x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Polux Troy, Gaia., donne, Bezhlavý rytíř, děda včela, slunečnice69, Klarineb, Mirastus

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 20:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti