Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**To bývaly zimy

**To bývaly zimy

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ***(:-)***

~~~~~~~~~~
Páni,
to bývaly zimy
zábly ruce,mrzly uši
sněhu bylo do pasu
ráno se nechtělo do mrazu
nosili se kožichy i dubeňáky
šálu přes tváře,studené frňáky
a nosit teplé spodní prádlo
pánové,
to vám bylo ale "žrádlo".
I my se musely smíchem potrhat
když naší bábi zpod kabátu
byla nohavička bombarďáků znát.
Sice měla na nohavičce gumičku
ta ji však sjela až na kozačku.

Děda ten nosil ušanku,moloděc,
v kapse měl plácačku rumu
a někdy si přihnul na zastávce
když šel z odpolední
a čekal moc dlouho na šalinu.
Potom na zahradě iglú jsme měli
tam jsme si jednou i zatopili
uprostřed ohýnek my párky pekli
iglú se nám začalo bourat
my jen tak tak utekli.
No jo.
To někdy byla fakt zima
nad krajem se vznášel
kouř z komína.
Stačilo by jenom bílé pohlazení
takové mírné zasněžení...

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 28.12.2018
Přečteno (78x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol, slunečnice69, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 05:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti